Дата: 08.02.2012 23:28
Здравейте, чудя се какъв мобилен интернет да си избера. Засега най-много ми допада следното:
Може да видите този линк само ако сте регистриран. » Вход. Max Free USB модем, 8Мбит/с, предплатен за 6 месеца - 149 лв. Това се пада по 24.83 лв на месец.
GSM операторите предлагат интернет 128 кбит/с., като отначало имат малко мегабайти на бърза скорост, които хвръкват като свалиш няколко филма. Освен това договорите им май са поне за една година, а на Макс-а е 6 месеца предплатен нет.
Покритието на Макс телеком е лошо, но аз съм само из големите градове
Та какво мислите?
Редактирано от fashion_m на 2012-02-08 23:44:45.

Дата: 08.02.2012 23:53
Не е лошо но знаеш ли какво ше ти е покритието и в София /ако си от София де/ иначе осигуряваш нет на всичките си устройства.

Дата: 09.02.2012 00:01
осигуряваш нет на всичките си устройства
Това май само бисквитката го прави.
А устройството, което аз съм посочил е USB Wimax modem.
Бисквитката ми идва прекалено скъпа и обвързваща.

Дата: 09.02.2012 00:22
Ааааа тва е тая флашката къде я рекламират сега се сетих вече. Ми бисквитката не е ли по на далавера?

Дата: 09.02.2012 00:50
Не си казал дали е за компютър или таблет, или е за телефон. Типа у-во има значение, това дава ясна представа за търсената услуга.
Предполагам, че щом си посочил usb модема, то явно е за ноутбуук, а в такъв случай WiMax е по - добър избор, стига да си проверил, там където би го ползвал най - често дали има приемлива скорост и пинг.

Дата: 09.02.2012 09:15
WiMax е по - добър избор
Wi-Max не е най-добрия избор, ползвал съм го когато М-Тел предлагаше услугата. Препоръчвам на автора на темата да си вземе VMC устройство от оператора си. Има изгодни тарифи при всички GSM оператори.

Дата: 09.02.2012 09:40
Тема: Re: Мобилен интернет: Макс Телеком или някой от GSM операторите?
Автор: Crazy Heart
Публикувано: 09.02.2012 09:15
Препоръчвам на автора на темата да си вземе VMC устройство от оператора си. Има изгодни тарифи при всички GSM оператори.
Автор: Crazy Heart
Публикувано: 09.02.2012 09:15
Препоръчвам на автора на темата да си вземе VMC устройство от оператора си. Има изгодни тарифи при всички GSM оператори.
И това го каза служител на мобилтел. Ъ-ъ-ъ-м, само за инфо, VMC има само работодателя ти, така, че да препоръчваш нещо което го има само един си е реклама. Дано автора на темата забелязва тези подробности.
Също така WiMax се разви достатъчно в макс телеком, че @Crazy Heart да няма и представа за какво пише.
Тема: Re: Мобилен интернет: Макс Телеком или някой от GSM операторите? [Re: vladovn]
Автор: afficionado
Дата: 09.02.2012 10:26
E, може ли да си толкова дребнав?
Другите два оператора също предлагат такъв интернет, само дето не се нарича Vodafone Mobile Connect.
На автора бих препоръчал мобилен интернет от мобилен оператор с оглед много, много по-доброто покритие...а и да го попитам защо ще сваля филми с мобилен интернет, нима само на него разчита?
Дата: 09.02.2012 10:26
VMC има само работодателя ти, така, че да препоръчваш нещо което го има само един си е реклама. Дано автора на темата забелязва тези подробности.
E, може ли да си толкова дребнав?
На автора бих препоръчал мобилен интернет от мобилен оператор с оглед много, много по-доброто покритие...а и да го попитам защо ще сваля филми с мобилен интернет, нима само на него разчита?

Дата: 09.02.2012 10:32
точно такавва тема мислех да повдигна,но по-специално за макс телеком само,имам познати са крайно недоволни от услугите им(казват,че било едно към едно с мобилният интернет от операторите) други казват,че са много доволни.
Реално не мога да си направя преценката,а на вас имам доверие

Дата: 09.02.2012 10:34
а ква е тая бисквитка,каква и е далаверата там,с какво е по-различна от флашките на Хуавей и на Алкател ?

Дата: 09.02.2012 10:35
какво е VMC устройство ,стига с тия съкращения

Дата: 09.02.2012 10:35
Не си казал дали е за компютър или таблет, или е за телефон.
Ами понеже живея на няколко места мисля да спра навсякъде жичния интернет в домовете ми и да си нося с мен един мобилен интернет и където отида да захранвам компютрите с него. Мисля да захранвам лаптоп, два десктоп компютъра и ако може и смартфона (но не е задължително, той си има неговите 128 кбит/с)
VMC
Каква е разликата между Vodafone Mobile Connect и обикновените УСБ модеми на Мтел?
Гледам че плановете на трите ГСМ оператора са почти еднакви - Мтел и глобул предлагат 2.5ГБ за 25 лв, а Виваком - 2.5ГБ за 20 лв (малко по-добре). Но тези ограничения в трафика изобщо не ми харесват.
Редактирано от fashion_m на 2012-02-09 10:36:40.

Дата: 09.02.2012 10:44
БТК ограничават само 1 път скоростта,ГраБул - 2 пъти(не може да се ползва почти)
за Ментел не знам там как седят нещата

Дата: 09.02.2012 10:46
В този случай на теория е по-добре нещо от сорта на Wi-Max, но аз лично имам познати, които се оплакват от покритието на закрито в София. Просто има места, където сигналът е прекалено слаб в сградите и връзката е лоша. На твое място бих си оставил един кабелен интернет на едното място, от който да си свалям големите файлове, пък за останалите - 3G мобилен интернет (по възможност не от Globul) или ако си решил за Wi-Max намери начин да разбереш как е сигналът на въпросните места, където ще го ползваш, ако е стабилен - няма какво да се чудиш.

Дата: 09.02.2012 11:05
На космо офертите са най - зле, там след първото ограничение от 32KB/sec, има второ което е на 4KB/sec. Това е и мрежата която изключва напоследък най - често.
На мобилтел и на бтк скоростта се ограничава също, но само един път, а често на червените редуцирането на скоростта е по - малко (неясно колко, всеки месец е различно, може би от средно натоварване на мрежата). Ако решиш да е мобилен оператор, задължително виж предварително какви скорости има там където най - често ще ползваш, за да си доволен.
Ако WiMax-а има добро покритие си остава по - добър избор за няколко компютъра.
Също така щом имаш кабелен, силно ти препоръчвам да не го махаш, при всички положения е по - добър.

Дата: 09.02.2012 11:24
А какво стана с другите Wimax доставчици, имаше един 1one.bg ? Гледам, че сайта им вече го няма.

Дата: 09.02.2012 11:47
Не знам какво е станало с тях (или не се сещам), но днес телекомуникационна компания щом няма сайт, значи не съществува.

Дата: 09.02.2012 11:54
И това го каза служител на мобилтел. Ъ-ъ-ъ-м, само за инфо, VMC има само работодателя ти, така, че да препоръчваш нещо което го има само един си е реклама. Дано автора на темата забелязва тези подробности.
Също така WiMax се разви достатъчно в макс телеком, че @Crazy Heart да няма и представа за какво пише.
Имах предвид СТИК за ИНтернет Също така WiMax се разви достатъчно в макс телеком, че @Crazy Heart да няма и представа за какво пише.
3G/4G мрежата е по-надеждна а и по разпространена. Заядливите ти коментарчета не ме трогват грам, давам съвет на човека, както и ти

Дата: 09.02.2012 16:30
Един приятел работи в WiMax. Бяха им раздали USB устройства да ползват безплатно. Пича стигна дотам че си спря кабелния интернет. Издържа точно 1 месец и го включи пак. ТОва се случи края на миналата година. Пича живее почти в идеалния център на София.
Относно мобилния интернет колкото и да ми е неприятно да го кажа този на Ментел за мен няма алтернатива. Имам карти и на трите оператора като ползвам мобилен интернет на Глобул. Двама колеги ползват мобилен нет на ментел и не стига че нямат ограничения в Mb на максимална скорост (в договора си имат но на практика не ги ограничават) но и нетната скорост е по висока от тази на Глобул. Когато седнем заедно и искаме да проверим нещо в нета докато зареди при мен те вече са ме информирали. За мобилния нет на виваком не мога да кажа защото нямам впечатления.

Дата: 09.02.2012 16:33
с 2 думи,макс телеком не става,така ли да разбирам?
твоя авер са му дали фрий бисквитка,но тя била адски зле?